Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Miért fontos a kollagén az emberi test számára?

Jan 21, 2016

Az emberi test által szintetizált kollagén számos fontos szerepet játszik. Ez az emberi testben a leggyakoribb fehérje és az egész testet megtartó anyag. Míg a kollagén termelés természetesen csökken az életkorral, és sok modern életmód tényező (például a stressz, a rossz étrend, a bélrendszeri egyensúlyhiány stb.) Csökkentheti a szervezet kollagén termelésének képességét. Ez csökkenti a bőr szerkezeti integritását, és a bőr megereszkedéséhez, a vonalak és a ráncok kialakulásához, valamint a porcok gyengüléséhez, stb.
A kollagén előnyös az egész test számára, leginkább a bőr számára előnyös. Mert, mint egy korosztály, a bőr külső rétege vékonyodik és elasztikusnak nevezett folyamatban elveszíti a rugalmasságát. Ahogy ez megtörténik, az ember inkább az öregedés több jeleit mutatja, és több ráncot szerez.
A jó hír az, hogy ezek a változások nem állandóak vagy visszafordíthatatlanok. Tény, hogy egy tavaly végzett tanulmány megállapította, hogy a kollagén hidrolizátumot rendszeresen 8 héten át tartó nők esetében a ráncok 20% -kal csökkentek.
Ezenkívül 8 hetes bevitel után statisztikailag szignifikánsan magasabb az I. típusú prokollagén (65%) és az elasztin (18%) a BCP-vel kezelt önkéntesekben, mint a placebóval kezelt betegeknél.
Ez azt jelenti, hogy a kiegészítő kollagén segít a test saját termelési folyamatának javításában, mivel a prokollagen a testben lévő kollagén előfutára. Azt is kimutatta, hogy a kollagénfogyasztás növelheti a bőr rugalmasságát és a nedvességet, ami szintén csökken az öregedési folyamat során.
Bár nem olyan azonnal észrevehető, vannak más előnyök is, amelyek még fontosabbak lehetnek. Például a kollagént tanulmányozták annak szerepére:
Csont és közös egészség - A kollagén ugyanolyan előnyös lehet a csontok és az ízületek számára, mint a bőr számára. A kollagén a kollagén természetes termelésének elősegítésével és ezeknek az aminosavaknak a biológiai hozzáférhetőségének biztosításával idővel javíthatja a csont- és ízületi egészséget. Valójában egy kettős-vak, placebo-vizsgálat jelentősen javította az ízületi fájdalmat.
A hormonegyensúly-feltörekvő kutatások azt mutatják, hogy a kollagén specifikus aminosavak segíthetnek a szervezet aminosav-egyensúlyának javításában és a test természetes hormontermelésének támogatásában.

Back