Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Mi az a Scopolamine Hydrobromide? A szkopolamin injekció előnyöket és klinikai farmakológiát alkalmaz

May 01, 2017

Skopolamin-hidrobromid injekció, az USP a szkopolamin-hidrobromid (C17H21NO4 • HBr • 3H2O) steril oldata injekcióhoz való vízben. Az injekciót 0,18% metilparabénnel és 0,02% propil-parabénnel tartjuk fenn. A szkopolamin-hidrobromid injekció intramuszkuláris, intravénás és szubkután alkalmazásra szánt. A pH-t (3,5-6,5) szükség esetén hidrogén-bromiddal állítjuk be.

Szkopolamin injekció - Klinikai farmakológia

A szkopolamin-hidrobromid az egyik legfontosabb antimuszkarin szer, amely gátolja az acetil-kolin (ACh) hatását a posztganglionos kolinerg idegek által behatolt autonóm effektorokra, valamint a kolinerg beidegzést nem tartalmazó sima izmokra. Kis hatással van az ACh hatásaira a nikotin receptor helyeken, például az autonóm ganglionokban. Ennek az antimuszkarin szernek a fő hatása az ACh és más muszkarin hatóanyagok túlterhelhető antagonizmusa.

Az atropinnal összehasonlítva a szkopolamin csak kvantitatívan különbözik az antimuszkarin hatásokban. A szkopolamin erőteljesebben hat az íriszre, a ciliáris testre és bizonyos szekréciós mirigyekre, mint a nyál, a hörgő és az izzadság. A szkopolamin terápiás dózisokban általában álmosságot, eufóriát, amnéziát, fáradtságot és álmatlan alvást okoz a gyors szem-mozgás alvás csökkenésével. Azonban ugyanazok a dózisok időnként izgalmat, nyugtalanságot, hallucinációt vagy delíriumot okoznak, különösen súlyos fájdalom jelenlétében. A skopolamin elnyomja a fotostimulációra adott EEG arousal választ. Erősebb, mint a atropin a műtéti elváltozások által kiváltott állatok antitremor aktivitásában (parkinsonizmus). A szkopolamin hatékonyan megakadályozza a mozgássérülést azáltal, hogy az utcula és a saccule makulájára hat.

Jelzések és felhasználás a szkopolamin injekcióhoz

A szkopolamin-hidrobromid injekció , az USP-t nyugtató és nyugtató depresszánsként jelzik a központi idegrendszerre. Perifériás hatásaiban a skopolamin különbözik az atropintól abban az értelemben, hogy erősebb blokkolószer az iris, a ciliarus test és a nyál-, a hörgő- és a verejtékmirigyek esetében, de gyengébb a szívre gyakorolt hatásában (amelyben nem képes fellépni tolerált dózisok), a béltraktus és a hörgő izomzat.

Az antimuszkarin gyógyszerek szokásos alkalmazása mellett a szkopolamin a nyugtató hatású centrális depresszív hatásaihoz alkalmaz. Gyakran elődöntő gyógyszerként adják meg mind a nyugtató-nyugtató, mind az antiszekréciós hatásaihoz. Ez egy hatékony antiemetikum. Maniakális állapotban, deliriumban és szülészetben alkalmazzák. Midriatikus és cikloplegikus, kissé rövidebb időtartamú (3-7 nap), és az intraokuláris nyomás kevésbé jelentős, mint az atropinnal.

Ellenjavallatok

A szkopolamin-hidrobromid ellenjavallt szűk szögű glaukóma esetén, mivel a gyógyszer beadása veszélyes szintre emelheti az intraokuláris nyomást. Ez azonban nem fordul elő az oldalsó szögű glaukóma betegeknél. A krónikus tüdőbetegségben szenvedő betegeknek a scopolamin ismételt beadása potenciálisan veszélyesnek tekinthető. A belladonna vagy a barbiturátok iránti túlérzékeny betegek túlérzékenyek lehetnek a szkopolamin hidrobromiddal szemben.

Hol vásárolható Scopolamine Hydrobromide por?

Lehet, hogy mély megértése van a Scopolamine Hydrobromide porról. Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint Kína monomer professzionális szállítója, különféle monomereket kínál kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre. Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back