Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Mi a Rofecoxib | Felhasználások, mellékhatások és előnyök

Jun 09, 2017

A rofekoxib egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer (NSAID), amelyet a biztonsági problémák miatt visszavontak. Ezt a Merck & Co. forgalmazta az osteoarthritis, az akut fájdalom és a diszmenorrhoea kezelésére. A Rofecoxibot az US Food and Drug Administration (FDA) 1999. május 20-án hagyta jóvá, és Vioxx, Ceoxx és Ceeoxx márkanév alatt forgalmazta.

A rofekoxib széles körben elfogadott az arthritisben szenvedő és más krónikus vagy akut fájdalmat okozó betegeket kezelő orvosok körében. Világszerte több mint 80 millió embert írtak fel rofekoxibra.

A rofekoxibot az osteoarthritis, a rheumatoid arthritis és a juvenilis rheumatoid arthritis bizonyos formái okozta fájdalom, gyulladás és merevség csökkentésére használják; akut fájdalom kezelésére felnőttekben; migrén kezelésére; és menstruációs fájdalom kezelésére.

A Rofecoxib por előnyei

A rofekoxibot osteoarthritis, reumatoid arthritis, akut fájdalom felnőtteknél és primer diszmenorrhea kezelésére használják, valamint a migrénes támadások akut kezelését aurákkal vagy anélkül. A rofekoxib szilárd.

A szelektív ciklooxigenáz-2 (COX-2) gátló rofekoxib nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszer (NSAID). A celekoxibtól eltérően a rofekoxibnak nincs szulfonamid-lánca, és nem igényel CYP450 enzimeket az anyagcserére. A többi NSAID-hez hasonlóan a rofekoxib gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatású. Úgy tűnik, hogy a NSAID-ok gátolják a prosztaglandin szintézist a ciklooxigenáz (COX) gátlásán keresztül, amelyek felelősek a prosztaglandinok arachidonsav-útvonalon történő képződésének katalizálásáért.

A Rofecoxib por mellékhatásai

A prosztaglandin nagy lipidcsalád. A Prostaglandin I2 / PGI2 / prostacyclin csak egy tagja ennek. A PGI2-n kívüli prosztaglandinok (például a PGE2) szintén fontos szerepet játszanak az érrendszeri szabályozásban. A prosztaciklin / tromboxánt a COX-1 és a COX-2 egyaránt termeli, és a rofekoxib elnyomja a COX-2 enzimet, ezért nincs ok azt feltételezni, hogy a prosztaciklin szintje jelentősen csökken a gyógyszerrel. És nincs okunk azt hinni, hogy a vaszkuláris tónus meghatározó tényezője csak a prostacyclin és a tromboxán mennyisége közötti egyensúly. Valójában a Merck kijelentette, hogy az állatkísérletek során a véredényekben nem volt hatással a prosztaciklin termelésre.

Hol vásárolható Rofecoxib por?

Lehet, hogy mélyen megérti a Rofecoxib-port. Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint Kína monomer professzionális szállítója, különféle monomereket kínál kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre. Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back