Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Mi a Dehydroepiandrosterone (DHEA) felhasználása Adagolás és hatásosság

Apr 28, 2017

A dehidroepiandroszteron (DHEA), más néven androstenolon, endogén szteroid hormon. Ez a leggyakoribb keringő szteroid hormon az emberekben, akiben a mellékvesékben, a gonádokban és az agyban termelődik, ahol elsősorban az androgén és ösztrogén nemi szteroidok bioszintézisében metabolikus közbenső hatású.

A dehidroepiandroszteron (DHEA) a szervezet mellékvese által termelt hormon. A szervezet DHEA-t használ androgének és ösztrogének, a férfi és női nemi hormonok előállítására. A DHEA szintje a legmagasabb a 25 éves korban, majd folyamatosan csökken, ahogy öregszik. Mire az emberek 70-80 évesek, a DHEA szintje mindössze 10-20% a fiatal felnőtteké.

Mivel a DHEA szintje csökken az életkorral, a kutatók azon tűnődtek, vajon a DHEA-nak lehet-e az öregedésgátló kezelés. Idős embereknél a DHEA normál szintje alacsonyabb volt, mint osteoporosis, szívbetegség, memóriavesztés és mellrák. De nincs bizonyíték arra, hogy a DHEA alacsony szintje okozza ezeket a körülményeket, vagy hogy a DHEA használata segíthet megelőzni őket. Plusz a DHEA-kiegészítők a minőségben igen eltérőek. Számos tesztelt termék nem rendelkezik a DHEA mennyiségével, amit a címke mond.

A Dehydroepiandrosterone (DHEA) használata

Megfelelően táplált, hosszú távú klinikai vizsgálatok hiányoznak a dehidroepiandroszteron (DHEA) és a dehidroepiandroszteron-szulfát (DHEAS) terápia terápiájának támogatására (a továbbiakban együtt: DHEA / S). A klinikai vizsgálatok áttekintése nem talált meggyőző bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a nők a posztmenopauzális tünetek terápiájában helyet kapjanak, az idős betegek kognitív funkcióinak vagy fizikai erősségének javításában, hiperlipidémiában vagy inzulinrezisztenciában, vagy a skizofrénia vagy rák esetén. Bizonyos bizonyítékok állnak rendelkezésre a DHEA / S-kiegészítők alkalmazásának támogatására a petefészek tartalmának csökkenésével járó nőknél, az idős nők oszteoporózisú alpopulációiban és enyhe szisztémás lupus erythematosusban.

Dehydroepiandrosterone (DHEA) adagolása

A DHEA orális készítmények, intraorális spray és transzdermális krémek és gélek.

Az orálisan beadott DHEA biológiai hozzáférhetősége alacsony (kevesebb, mint 10%), és az intravénás DHEA gyors májelégtelenségnek van kitéve. A transzdermális és szubkután utak nagyobb biológiai hozzáférhetőséget biztosítanak. 1Orális DHEA átalakul inaktív DHEAS-ra, amely ezután a test tárolójaként használható. Az egészséges férfiaknak 1 hétig alkalmazott DHEA 200 mg / nap dózis 1 mcg / dl DHEA-szintet és 400 mcg / dl DHEAS-szintet eredményezett.

Hatás a HIV-fertőzött betegekben

Egy nemrégiben nyílt vizsgálatban, amely a DHEA hatását értékeli a depressziós hangulatra és a fáradtságra, 45 HIV-pozitív betegnél (39 férfi és 6 nő) nyolc hétig orális DHEA dózisokat kaptak 200-500 mg / nap. A vizsgálatot befejező 32 beteg közül 23 (72%) javult a hangulatban és 26 (81%) csökkentette a fáradtságot. Jelentős mértékben nőtt a testsejt tömeg és a libidó, de nem befolyásolta a CD4 + limfociták számát vagy a férfiak tesztoszteronszintjét. A kedvező hatások a hangulatra, a fáradtságra és a testsejtekre további négy hétig folytatódtak a vizsgálat következő kettős-vak fázisában.

Hol lehet megvásárolni Dehydroepiandrosterone (DHEA)?

Lehet, hogy mélyen megérti a dehidroepiandroszteront (DHEA). Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint Kína monomer professzionális szállítója, különféle monomereket kínál kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre. Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back