Banner
Haza > Tudás > Tartalom

A Rotenone használata

Aug 18, 2016

A rotenont peszticidként, rovarirtó szerként és nem szelektív piscicidként (halgyilkos) használják.

Cubé, tuba vagy derris, kereskedelmi forgalomban, egyetlen készítményben vagy más inszekticidekkel kombinálva. Az Egyesült Államokban és Kanadában a rotenon minden felhasználása, kivéve a piscicidet, fokozatosan megszűnik.

A rotenont az őslakos népek történetileg a halak fogására használják. Jellemzően a Fabaceae hüvelyesek családjában lévő rotenon- tartalmú növények zúzódnak és bejuttatnak egy víztestbe, és mivel a rotenon zavarja a celluláris légzést, az érintett hal felemelkedik a felszínre a levegő kipirálására, ahol könnyebben elkapják .

A rotenonport a kormányhivatalok 1952 óta használják az Egyesült Államokban folyó folyókban és tavakban.

A rotenonnal végzett kisléptékű mintavételt a tengeri halak biológiai sokféleségét vizsgáló kutatók használják, hogy rejtett vagy rejtett halakat gyűjtsenek össze, amelyek a partvonal hal-közösségeinek fontos részét képezik. A Rotenone a leghatékonyabb eszköz, mivel csak kis mennyiségek szükségesek. Csak kismértékű és átmeneti környezeti mellékhatásai vannak.

A rotenont por alakú formában is használják a rüh és a fej tetvek kezelésére az embereken, és parazita atkákon a csirkéken, az állatállományon és a kedvtelésből tartott állatokon.

A Rotenone -t a kertek szerves peszticidporjaként használták. Akciómentes, burgonya bogarak, uborka bogarak, bolhabogarak, káposzta férgek, málna bogarak és spárga bogarak, valamint más ízeltlábúak. Meleg körülmények között gyorsan bomlik le, így a káros maradványok minimálisak. A növények levelein lévő könnyű porzás több napig megakadályozza a rovarokat.


Back