Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Az eukaliptusz olajok hatása

Dec 24, 2015

Az eukaliptuszolaj az eukaliptusz levéléből származó, az Ausztráliában őshonos és a világon termesztett növényi család Myrtaceae nemzetségéből származó általános név. Az eukaliptuszolaj széles körben alkalmazható gyógyszerészeti, antiszeptikus, repelent, ízesítő, illatosító és ipari felhasználásra. A kiválasztott eukaliptuszfajok levelei gőzzel desztillálva az eukaliptuszolaj kivonására.
Típusok és termelés
A kereskedelemben az eukaliptuszolajokat összetételük és főbb végfelhasználásuk szerint három széles típusba sorolják: gyógyszerek, parfümök és ipari termékek. A világon az Eucalyptus globulus dominál. Az Eucalyptus kochii és az Eucalyptus polybractea azonban a legmagasabb cineol-tartalommal rendelkezik, a 80-95% között.
Fő felhasználások:
1.Repellent és biopesticide.
2.Medicinális és antiszeptikus: Az eukaliptuszolaj antibakteriális hatással van a patogén baktériumokra a légutakban.
3.Flouring: Az eukaliptuszolajat kis mennyiségben (0,002%) ízesítőanyagként használják különféle termékekben, beleértve a sült árukat, édességeket, húskészítményeket és italokat.
4.Fragrance: Általában szappanokban, mosószerekben, folyadékokban és parfümökben adják hozzá.
Biztonság és toxicitás
Ha az ízesítő komponensként vagy az ajánlott mértékű gyógyszerkészítmények belsejében alacsony dózisban fogyasztják, a cineol alapú eukaliptuszolaj felnőttek számára biztonságos.

Back