Banner
Haza > Tudás > Tartalom

A nátrium-kromoglikát a Cromolyn nátrium-por oldali mellékhatásai

Apr 01, 2017

A Cromolyn nátrium gyulladásgátló gyógyszer. Úgy működik, hogy megakadályozza a gyulladást okozó testben lévő anyagok felszabadulását.

A kromolin-nátrium- inhalációt az asztmás rohamok megelőzésére használják bronchiás asztmában szenvedő embereknél. A Cromolyn nátriumot a testmozgás, a levegőben lévő szennyező anyagok vagy bizonyos vegyi anyagok hatásának megakadályozására is használják a bronchospasmus (zihálás, mellkasi szorítás, légzési zavar) megelőzésére.

A Cromolyn-nátrium- inhalálás más célokra is használható, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban.

A Cromolyn nátrium gyulladásgátló gyógyszer. Úgy működik, hogy megakadályozza a gyulladást okozó testben lévő anyagok felszabadulását.

A Cromolyn nátrium szájon át alkalmazzák a mastocytosisnak nevezett állapot tüneteinek kezelésére, amely hasmenést, hányingert, hányást, fejfájást, gyomorfájdalmat, viszkető bőrt és öblítést (bőr vagy bőrhólyag) okozhat.

Hogyan kell használni a Cromolyn nátriumot

A Cromolyn nátrium (Nasalcrom) olyan megoldás, amely egy speciális orr applikátorral együtt használható. A gyógyszert az orr és a tüdőbe belélegzik. Az allergiás tünetek megelőzése érdekében naponta három-hat alkalommal kell belélegezni. A gyógyszer hatékonyabb, ha az allergiás reakció megkezdése előtt kerül sor. A legjobb, ha azt bármilyen potenciális allergén hatásának kitették.

A Cromolyn Sodium mellékhatásai

A cromolyn-nátrium lehetséges mellékhatásai:

fejfájás

orrirritáció

köhögés

zihálás

szédülés

hányinger

testi fájdalmak

álmosság

Beszéljen kezelőorvosával, ha a mellékhatások bármelyikét kromolin-nátrium alkalmazásakor tapasztalja. Orvosa módosíthatja az adagját, vagy átállíthat egy másik gyógyszerre. Ne hagyja abba a gyógyszert, és ne változtassa meg az adagolását anélkül, hogy először beszélne kezelőorvosával.

Egyéb felhasználások

Egy ideig a kromolin-nátrium áttörést jelent az allergia által kiváltott asztma megelőzésében. A gyógyszer jelentősen csökkenti az allergiás reakció által kiváltott asztmás epizódokat. Az utóbbi években azonban az újabb leukotrién inhibitor hatóanyagok nagyrészt helyettesítették a kromolin-nátriumot tartalmazó gyógyszereket. Úgy gondolják, hogy a leukotrién inhibitorok kényelmesebbek és biztonságosabbak, mint a cromolyn-nátrium. A Cromolyn nátriumot naponta legalább háromszor kell belélegezni, míg a leukotrién inhibitorokat csak naponta egyszer kell bevenni.

A Cromolyn-nátrium szintén alkalmazható allergiás kötőhártya-gyulladás kezelésére. Ez az állapot akkor fordulhat elő, ha az allergének gyulladást okoznak a szemhéjak bélésében. Ez szélsőséges szemirritációt és irritációt okozhat.

Hol lehet megvásárolni a Cromoglicate Nátriumot?

Lehet, hogy mélyen megérti a Cromoglicate Nátriumot. Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint Kína monomer professzionális szállítója, különféle monomereket kínál kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre. Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back