Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Melatonin orvosi alkalmazás

Mar 07, 2017

A melatonin por , más néven N-acetil-5-metoxi-triptamin, olyan hormon, amelyet az állatokban a fogpótlások termelnek, és szabályozza az alvást és az éberséget. A melatonint olyan növényekben is előállítják, ahol az elsődleges védelmi vonal az oxidatív stressz ellen.

Orvosi felhasználás

Alvászavarok

A melatonin ígéretesnek bizonyult az alvás-ébrenléti ciklus rendellenességeinek kezelésében azoknál a gyermekeknél, akiknél az idegsejt-fejlődési nehézségek vannak. A vérnyomáscsökkentő terápia kiegészítéseként a megnyújtott hatóanyag-leadású melatonin javítja a vérnyomást az éjszakai magas vérnyomásban szenvedő embereknél.

A körkörös ritmus alvási rendellenességekkel rendelkező személyek orális melatonint használhatnak, hogy segítsék a biológiai szinkronizálást (a megfelelő fázisban) a környezeti fény-sötét ciklushoz. A melatonin nagyobb mértékben csökkenti az alvási késleltetést a késleltetett alvási fázisú betegeknél, mint az álmatlanságban szenvedőknél.

A melatonint az idősek álmatlanságát vizsgálták. A hosszan tartó felszabadulású melatonin jó eredményeket mutat az álmatlanság kezelésében az idősebb felnőtteknél. A hosszan tartó felszabadulású melatonin rövid ideig tartó kezelését (legfeljebb három hónapig) hatékonynak és biztonságosnak találták az alvás latenciájának, az alvás minőségének és a nappali éberségnek a javításában.

Jet lag és műszakos munka

Ismert, hogy a melatonin elősegíti a jet lag hatásainak csökkentését, különösen a keleti utazás során, a test alvó-ébresztő szakaszának szükséges visszaállításának elősegítésével. Ha az időzítés nem megfelelő, az késleltetheti az adaptációt.

Úgy tűnik, hogy a melatonin por korlátozottan használja a forgó vagy éjszakai műszakban dolgozó emberek alvási problémáit.

fejfájás

A kísérleti bizonyítékok azt mutatják, hogy a melatonin segíthet csökkenteni néhány fejfájást, beleértve a klaszter fejfájást is.

Rák

A Nemzeti Rákkutató Intézetek 2013-as felülvizsgálata bizonyítékot talált arra, hogy a felhasználás bizonyítékai nem bizonyítottak. A nem klinikai vizsgálatok 2005-ös felülvizsgálata csökkent halálozási arányt talált, de vak és független módon végzett, randomizált, ellenőrzött vizsgálatok szükségesek.

Az epekövek

A melatonin jelenléte az epehólyagban számos védő tulajdonsággal rendelkezik, mint például a koleszterin epe-ként történő átalakítása, az oxidatív stressz megelőzése és az epehólyagok epehólyagból való mobilitásának növelése.

A sugárzás elleni védelem

Mind az állati, mind az emberi vizsgálatok azt mutatták, hogy a melatonin megvédi a sugárzás által kiváltott sejtkárosodást. A melatonin és metabolitjai megvédik az organizmusokat az oxidatív stressztől az expozíció során keletkező reaktív oxigénfajok eltávolításával. Az ionizáló sugárzás okozta biológiai károk közel 70% -át becsülik a szabad gyökök, különösen a DNS-t, fehérjéket és sejtmembránokat támadó hidroxilcsoport létrehozása. A melatonint úgy írták le, mint egy széles körben védő, könnyen hozzáférhető és szájon át beadott antioxidánst, amely nem ismert ismert mellékhatások nélkül.

Fülzúgás

A tinnitus kezelésére vonatkozó kísérleti bizonyíték áll rendelkezésre.

Hol vásároljon Melatonin port?

Lehet, hogy mélyen megérti a Melatonin port. Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint Kína monomer professzionális szállítója, különféle monomereket kínál kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre. Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back