Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Májbetegség termelő - vörös élesztő rizs kivonat

Feb 06, 2017

A vörös élesztő rizs olyan anyag, amelyet egy olyan fajta vörös élesztő fermentálásával állítanak elő, amelyet Monascus purpureusnak neveznek rizs felett. Vörös élesztő rizs kivonatot használtak Kínában tartósítószerként, fűszerként és élelmiszer színezésként. A pekingi kacsa jellegzetes vörös színét adja, és a halszósz, a halpaszta és a rizs bor összetevője is lehet. A hagyományos kínai orvoslásban a vörös élesztő rizs kivonatot a gyenge keringés, emésztési zavarok és hasmenés orvoslására használják.

A vörös élesztő rizs kivonata természetesen előforduló, monacolinek nevezett anyagokat tartalmaz. Úgy gondolják, hogy a monokolinok, különösen a lovasztatin nevű szerek a szervezetben olyan anyaggá alakulnak, amely gátolja a HMG-CoA reduktázt, amely a koleszterin-termelést kiváltó enzim. Ennek következtében a vörös rizs élesztőkivonat-termékeket, amelyek nagyobb koncentrációjú monokolint tartalmaznak, a koleszterinszint csökkentésére szolgáló természetes termékként fejlesztették ki és értékesítették.

A probléma az, hogy ezeknek a kiegészítőknek, a lovasztatinnak az elsődleges összetevője a magas koleszterinszinthez hasonló gyógyszerkészítmény, mint a Mevacor. Valójában a Lovastatin Red Yeast Rice kivonat eredetileg egy másik, a Monascus ruber nevű vörös élesztőből származik.

Amikor az FDA felfedezte, hogy a vörös élesztő rizskivonat tartalmaz egy vényköteles gyógyszerekben található anyagot, akkor a vörös élesztő rizs termékeket a lovasztatin tartalmával tiltotta. 2007 augusztusában az FDA figyelmeztetést küldött arra, hogy több vörös élesztő rizskivonat is tartalmaz lovastatint. Ezeknek a termékeknek a gyártói azóta visszahívták ezeket a termékeket.

Hol lehet megvásárolni a Red Yeast Rice kivonatot?

Lehet, hogy mélyen megérti a vörös élesztő rizs kivonatot. Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint Kína növényi kivonat és monomer professzionális szállítója, különféle tiszta növényi kivonatokat és monomereket ajánlott kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre. Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back