Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Ismerje meg az alábbiakban az információkat a Lidokain használata előtt

Nov 21, 2016

A lidokain egy helyi érzéstelenítő (numbing gyógyszer). A szervezetben az idegjelek blokkolásával működik.
Lidokain lokális (a bőrön való alkalmazásra) a bőrirritáció okozta fájdalom vagy kényelmetlenségek, például a napégés, a rovarcsípések, a méreg ivy, a méreg tölgy, a méreg sumac és a kisebb vágások, karcolások vagy égések csökkentésére szolgál. A lokokain lokálisan is használják az aranyér által okozott rektális diszkomfort kezelésére.
A lidokain lokálisan felhasználható olyan célokra is, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban. Ne alkalmazza a lidokain helyi alkalmazását, ha allergiás bármilyen típusú zsibbadó gyógyszerre.
Hogy megbizonyosodjon arról, hogy a lidokain lokálisan biztonságos-e Önnek, tájékoztassa orvosát, ha:
májbetegség;
ha szívritmus-gyógyszert szed.
A lokokain lokálisan nem várható, hogy károsítaná a születendő gyermeket. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha terhes. Nem ismert, hogy a lidokain lokálisan átjut-e az anyatejbe, vagy ha károsíthatja a szoptató babát. Mondja el orvosának, ha szoptat egy csecsemőt.
Használja a legkisebb mennyiségű gyógyszert a fájdalom zsibbadásához vagy enyhítéséhez. Ne használjon nagy mennyiségű lidokain viszkózust. A zsibbadó gyógyszerek túladagolása halálos mellékhatásokat okozhat, ha a gyógyszer túl nagy része szívja be a vérébe. Ez nagyobb valószínűséggel előfordulhat, ha egy zsibbadó gyógyszert nem használnak orvosnak. A túladagolás tünetei közé tartozik az álmosság, a lassú szívverés, a görcsrohamok (görcsök), a lelassult légzés vagy a leálló légzés.
Kapjon sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakció jelei vannak: csalánkiütés; nehéz légzés; arc, ajkak, nyelv vagy torok duzzanata.
Azonnal forduljon orvosához, ha van:
súlyos égés, szúrás vagy irritáció a gyógyszer alkalmazásakor;
duzzanat vagy bőrpír;
hirtelen szédülés vagy álmosság a gyógyszer alkalmazása után;
zavar, homályos látás, csengés a fülében;
szokatlan hőmérsékletérzet.
Gyakori mellékhatások:
enyhe irritáció, ha a gyógyszert alkalmazzák;
zsibbadás olyan helyeken, ahol a gyógyszert véletlenül alkalmazták.

Ez nem teljes listája a mellékhatásoknak, és mások is előfordulhatnak. Forduljon orvosához orvosi tanácsért a mellékhatásokról.
Ne engedje, hogy a gyógyszer szembe kerüljön. Ha igen, öblítse le vízzel. Ne alkalmazza a lidokain bőr tapasz ragadós oldalát, ha azt alkalmazza. Kerülje a kezelt bőrfelületek véletlen megsérülését, amíg azok zsibbadnak. Kerülje az érintkezést nagyon meleg vagy nagyon hideg felületekkel. Kerülje az étkezési, rágógumi vagy forró folyadékok fogyasztását, amíg a szájban lévő érzés teljesen vissza nem tér. A rágás, míg a szája zsibbadást okozhat, a nyelv, az ajkak vagy az arcod belsejében megsérülhet. Ne használjon más gyógyszereket a lidokain által kezelt területeken, hacsak orvosa azt nem mondja.
Nem valószínű, hogy más orálisan bevitt gyógyszerek vagy injekciók hatással lesznek a lokálisan alkalmazott lidokainra . De sok gyógyszer kölcsönhatásba léphet egymással. Tájékoztassa mindegyik egészségügyi szolgáltatóját az Ön által használt valamennyi gyógyszerről, beleértve a vényköteles gyógyszereket, a gyógyszereket, a vitaminokat és a növényi termékeket.

Back