Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Hialuronsav: történelem, kémiai szerkezet és előnyei a szervezet számára

May 22, 2016

A hialuronsav ( HA ), más néven hialuronán vagy hialuronát, egy szénhidrát, pontosabban egy mucopoliszacharid, amely az emberi szervezetben természetesen előfordul. Ez több ezer cukrot (szénhidrátot) is tartalmazhat. Ha nem kötődik más molekulákhoz, akkor a vízhez kötődik, ami a "Jello" -hoz hasonló merev, viszkózus minőségű. Ez a viszkózus gél ma az egyik leggyakrabban vizsgált anyag az orvostudományban, több ezer kísérletet főleg az ortopédiai és a szemészeti műtétek területén. Funkciója a testben többek között a víz megkötésére és a test mozgatható részeinek, például az ízületek és az izmok kenésére. Konzisztenciája és a szövet-barát tulajdonsága lehetővé teszi, hogy a bőrápoló termékekben kiváló hidratálószerként előnyös legyen. Mivel a HA egyike a természetben leginkább hidrofil (víz-szerető) molekuláknak, számos előnnyel jár az emberi test számára, úgy lehet leírni, mint "természet hidratálója.

A HA-t először kereskedelmi forgalomban használták 1942-ben, amikor Balazs Endre szabadalmat kérelmezett, hogy a péksütemények tojásfehérjét helyettesítse. A felfedezés nagyon egyedi. Egyetlen más molekulát sem találtak, ami olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkezik az emberi test számára. Balazs a HA vezető szakértőjévé vált, és a hialuronsav előnyökkel kapcsolatos felfedezések nagy részét tette.

A hialuronsav természetesen megtalálható a test minden egyes sejtében, és magas koncentrációban fordul elő bizonyos testhelyzetekben. Minden testhelyzetben más funkciót szolgál. Sajnos a HA felezési ideje (a molekula lebomlásának és a szervezetből való kiválasztásának ideje) kevesebb, mint 3 nap, és esetleg még egy nap is van a bőrben. Ezért elengedhetetlen, hogy a test folyamatosan feltöltődjön a HA-val. Az alábbiakban néhány, az emberi testben található terület, ahol jelen van és kritikus az anatómiai funkció szempontjából.

A hialuronsav a csontokban és a porc szerkezetekben megtalálható a testben. A közös szerkezetEzek a struktúrák rugalmasan merevek az emberi test szerkezetére. A HA különösen a porc különböző formáiban található, de nem több, mint a hialin porc. Ahogy valószínűleg kitaláltad, a hyalin rövid a hialuronsavhoz. A hialin porc fedi a hosszú csontok végeit, ahol csukló (hajlítás) történik, és csillapító hatást biztosít a csontok számára. A hialin porcot úgy nevezték, hogy „szálkárosodás”, mert a kopásállósága miatt. A hialin porc szintén támogatja az orr csúcsát, összekapcsolja a bordákat a szegycsontgal, és a gége legnagyobb részét képezi, és támogatja a légcső és a tüdőben lévő hörgők csöveit.

Hol vásárolhatunk hialuronsavat ?

Lehet, hogy mélyen megérti a hialuronsavat . Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint Kína növényi kivonat és monomer professzionális szállítója, különféle tiszta növényi kivonatokat és monomereket ajánlott kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre. Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back