Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Egészségügyi termék-szója izoflavon

Feb 16, 2016

A szója-izoflavon olyan polifenol vegyületek, amelyek képesek ösztrogénszerű hatásokat kifejteni. Ezért fitoösztrogéneknek minősülnek - az ösztrogén hatású növényi eredetű vegyületek. A hüvelyesek, különösen a szójabab, az emberi táplálkozásban az izoflavonok leggazdagabb forrásai. A szójababokban az izoflavonok glikozidként vannak jelen (cukor molekulához kötve). A szójabab vagy a szójatermékek fermentálása vagy emésztése a cukormolekula felszabadulását eredményezi az izoflavon-glikozidból, így izoflavon-aglikon marad. A szója-izoflavon- glikozidokat genisztinnek, daidzinnek és glicitinnek nevezik, míg az aglikonokat genisteinnek, daidzeinnek és glicitinnek nevezik. Hacsak másképp nem jelezzük, az ebben a cikkben meghatározott izoflavonok mennyisége aglikonokra vonatkozik, nem glikozidokra.

A szója-izoflavonok biológiai hatásait erősen befolyásolja az anyagcsere, ami függ az emberi bélbe települő baktériumok aktivitásától. Például a szója-izoflavon- daidzein a bélben metabolizálódhat ekvol-nak, egy olyan metabolitnak, amely nagyobb, mint a daidzein, és más, kevésbé ösztrogén hatású metabolitok. A szójafogyasztás utáni vizelet-ekvol-kiválasztást mérő vizsgálatok azt mutatják, hogy a nyugati populációk egyéneknek csak mintegy 33% -a metabolizálja a daidzeint ekvolnak. Így az izoflavonok metabolizmusában az egyéni különbségek jelentősen befolyásolhatják e fitoösztrogének biológiai aktivitását.

A szója-izoflavonok és azok metabolitjai biológiai aktivitással rendelkeznek, amelyek nem kapcsolódnak az ösztrogén receptorokkal való kölcsönhatásukhoz. Az ösztrogén anyagcseréjében részt vevő egyes enzimek szintézisének és aktivitásának gátlásával a szója-izoflavonok megváltoztathatják az endogén ösztrogének és androgének biológiai aktivitását. Úgy találták, hogy a szója-izoflavonok gátolják a tirozin kinázokat, enzimeket, amelyek kritikus szerepet játszanak a sejtproliferációt stimuláló jelátviteli útvonalakban. Ezen túlmenően az izoflavonok in vitro antioxidánsként hathatnak, de az emberi antioxidáns állapothoz való hozzájárulás mértéke még nem tisztázott. Az F2-izoprostánok, a lipid-peroxidáció in vivo biomarkerei szignifikánsan alacsonyabbak voltak 56 mg izoflavontartalmú szójafehérje két hetes napi fogyasztása után, mint a szójafehérje csak 2 mg izoflavont tartalmazó fogyasztása után. Azonban az 50-100 mg izolált szója-izoflavonok napi adagolása nem változtatott szignifikánsan a plazma vagy a vizelet F2-izoprostán szintjével.

Hol lehet vásárolni szója-izoflavonokat ?
Lehet, hogy mélyen megérti a szója-izoflavonokat . Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint a növényi kivonat és monomer professzionális szállítója, különféle tiszta növényi kivonatokat és monomert ajánlott kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre . Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back