Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Eye's Angel-Lutein

Dec 16, 2015

A lutein bevezetése
A lutein a természetben előforduló karotinoidok, a luteint csak a növények szintetizálják, és hasonlóan más xantopillákhoz is nagy mennyiségben találhatók zöld leveles zöldségekben, pl. Spenótban, kelkében és sárgarépában. A lutein lipofil molekula, és általában vízben oldhatatlan. A lutein a növényekben zsírsav-észterként van jelen, egy vagy két zsírsavval kötve a két hidroxilcsoporthoz.
A lutein forrása
Sok gyümölcs és zöldség tartalmaz luteint, de az alacsony tartalma miatt nem lehet könnyen elválasztani. A virágcsokor előfordulása könnyű dolog. A körömvirág évente narancssárga színű növény. A lutein a virágkötészet kivonatának hatóanyag-összetevője, először luteint találtak svájci virágvirágszirmból. Az "észterezett" formában létezik, és általában lutein-észterként ismert. A lutein-észter virágcserép virágból származik, amely gazdag, biztonságos és természetes luteinforrás.
A lutein funkciója
1.A pigmentként a luteint elsősorban narancssárga színű természetes színezékként használják. A lutein elnyeli a kék fényt, ezért alacsony koncentrációban sárga színű, narancssárga színű, nagy koncentrációban.
2. A humán szemeknél a lutein koncentrálódott a makulába, a központi látásért felelős retina kis területére. A természetes koncentráció hipotézise, ​​hogy a lutein segít megőrizni a szemet az oxidatív stressznek és a kék fény nagy energiájú fotonjainak.
3. A kórokozókról epidemiológiai bizonyíték van arra is, hogy a lutein és a zeaxantin fogyasztása növeli a szürkehályog kialakulásának kockázatát. A 2,4 mg lutein / zeaxantin napi fogyasztása élelmiszerekről és kiegészítőkről szignifikánsan korrelált a nukleáris objektív opacitásának csökkenésével.
A lutein piaca
A lutein piac szegmentált gyógyszerészeti, nutraceutical, élelmiszer, kisállateledel, valamint állati és hal takarmány. A lutein napjainkban egyre népszerűbbé válik, és ez egy potenciális termék a jövőben

Back