Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Energiatermelés - karnitin

Feb 27, 2016

Az aminosavból származó karnitin megtalálható a test szinte minden sejtében. A neve latin carnusból vagy húsból származik, mivel a vegyületet húsból izolálták. A karnitin az általános kifejezés, amely számos olyan vegyületre vonatkozik, amelyek közé tartozik az L-karnitin , az acetil-L-karnitin és a propionil-L-karnitin .

A karnitin kritikus szerepet játszik az energiatermelésben. Hosszú láncú zsírsavakat szállít a mitokondriumokba, így oxidálhatók („éghetnek”) energiatermelés céljából. Továbbá szállítja az ebből a celluláris szervből előállított toxikus vegyületeket, hogy megakadályozzák azok felhalmozódását. Ezeknek a kulcsfontosságú funkcióknak köszönhetően a karnitin olyan szövetekben koncentrálódik, mint a csontváz és a szívizom, amelyek táplálékanyagként zsírsavat használnak.

A test elegendő karnitint tesz a legtöbb ember igényeinek kielégítésére. Genetikai vagy orvosi okok miatt egyes személyek (például koraszülöttek) nem tudnak eléggé megtenni, így számukra a karnitin feltételesen nélkülözhetetlen tápanyag.

Kétféle karnitinhiány áll fenn. Az elsődleges karnitinhiány a celluláris karnitin- transzporter rendszer genetikai rendellenessége, amely általában ötéves korban jelentkezik kardiomiopátia, csontváz-izomgyengeség és hipoglikémiás tünetekkel. Másodlagos karnitinhiányok előfordulhatnak bizonyos rendellenességek (pl. Krónikus veseelégtelenség) vagy bizonyos körülmények között (pl. Bizonyos antibiotikumok használata), amelyek csökkentik a karnitin felszívódását vagy növelik a kiválasztást. Tudományos megállapodás van a karnitin értékéről, mint az ilyen hiányosságok kezelésére szolgáló vényköteles készítményről

Hol vásárolhatok karnitint ?
Lehet, hogy mélyen megérti a karnitint . Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint Kína növényi kivonat és monomer professzionális szállítója, különféle tiszta növényi kivonatokat és monomereket ajánlott kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre . Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.

Back