Banner
Haza > Tudás > Tartalom

A karnozin véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen

Mar 03, 2016

A karnozin többcélú hatásai a szív és a vérerek legjelentősebbek. Kimutatták, hogy a karnozin csökkenti a stroke okozta mortalitást, valamint enyhíti a stroke káros hatásait az agyon. Kísérleti állatokkal végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a stroke előtt vagy után beadott karnozin megvédi az agyi sejteket az úgynevezett ischaemia-reperfúziós sérülésektől, amelyek akkor következnek be, amikor a szövetet először megfosztják az oxigéntől, és ezután magas oxigénszintnek van kitéve, amikor a véráramlás megtörténik. helyreállt. Ez az agysejtek oxidatív károsodásának jeleinek jelentős csökkenését, valamint az agyi stroke terület méretének valós és jelentős csökkenését eredményezi.

A karnozin is védi a szívizomot az ischaemia (a véráramlás hiánya) miatt, ami végül szívrohamot okozhat. Ez a védelem a karnozin antioxidáns hatásából származik, kombinálva annak képességével, hogy az oxidációs-indukáló átmeneti fémeket, sav-puffer-kapacitását és acetil- l-karnozin hatását a gyulladásos sejtekre gyakorolja. Valójában a karnozint a szívizom védelmére használt oldatokhoz adták a nyitott szívműtét során, amikor a szív szándékosan megállt, és nagy az ischaemiás károsodás kockázata.

A karnozin véredényekkel szembeni fellépése megakadályozhatja az ischaemia előfordulását. Az N-acetil-karnozin védi az artériás bélés endoteliális sejtjeit az oxidációtól és a glikációtól, amelyek mindkettő korai események az atherosclerosis kialakulásában. Tanulmányok azt mutatják, hogy a karnozin por megakadályozza a veszélyes „habsejtek” kialakulását, amelyek zsírégető, szennyeződéssel járó reakciót váltanak ki, ami halálos artériás plakkot eredményez.

Az artériák túlzott izomtónusa a vérnyomást emeli, és csökkenti a szívizom és az agysejtek véráramlását; A karnozin több mechanizmussal csökkenti az artériás tónust. Ez modulálja a kalciumionok jelátvitelét a sima izomsejtekben, amelyek kontrollálják az érrendszert és fokozzák a hasznos endoteliális nitrogén-oxid szintetáz (eNOS) termelését, amely az artériákat relaxálja.

Mivel a karnozin kedvező hatással van a vázizomzatra és a testmozgásra, aligha meglepő, hogy a karnozin fokozza a szívizom összehúzódását. Ez egyúttal multifaktoriális hatás, amelyet részben a karnozin kalciumáram szabályozására való képessége, részben az antioxidáns, sav-pufferelő és anti-glikációs aktivitás okoz.

Hol vásárolhatok karnozint ?
Lehet, hogy mélyen megérti a karnozint . Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint a növényi kivonat és a biopesticid professzionális szállítója, különféle tiszta növényi kivonatok és biopesticid kedvező áron történő biztosításával foglalkozik. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre . Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back