Banner
Haza > Tudás > Tartalom

A Natamycin Powder-FZBIOTECH előnyei és felhasználása

Jan 31, 2018

A natamycin, más néven pimaricin, egy gombaellenes gyógyszer, amelyet a szem körüli gombás fertőzések kezelésére használnak. Ez magában foglalja a szemhéj, a kötőhártya és a szaruhártya fertőzéseit. Ezt szemüvegként használják. A natamicint az élelmiszeriparban is tartósítószerként használják.

A natamicin por felhasználása

A Natamycin az egyik legszélesebb körben megengedett élelmiszer-tartósítószer, amely az élesztők és penészek ellen védi a termékek széles skáláját, mint a sajt, az erjesztett hús, a joghurt, az italok, a borok és a sült termékek. A Natamycin természetes és hatékony élelmiszer-megőrzési módszere előnyeinek köszönhetően alkalmazásának hatalmas lehetősége van arra, hogy meghosszabbítsa az eltarthatósági időt és megakadályozza a romlást.

1.Natamycin és eltarthatósági idő

A natamicin jelentősen megnövelheti sok termék eltarthatóságát. A Natamycin első és legszélesebb körben elfogadott alkalmazási területe a sajt és az erjesztett hús. Ezeknek az élelmiszer-kategóriáknak meg kell őrizniük az élesztők és a penészgomba elleni védelmet, de lehetővé kell tenniük a kultúrák (pl. Baktériumok) aktív maradását. Például egy latin-amerikai fehér sajt eltarthatósági ideje 38 nappal a folyékony Natamycin és 26 nappal a Natamycin por alkalmazása után. Megőrzés nélkül eltarthatósága kevesebb, mint két hét.

2.Támogatott világszerte

A natamicint az emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer-tartósítószerként tesztelték és jóváhagyta többek között az Európai Biztonsági Hatóság (EFSA), az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA).

3.Az alacsony dózisokban hatékony és széles pH-tartományban stabil

A natamicin széles pH-tartományban (3-9) stabil marad. Mivel a legtöbb élelmiszer pH-értéke 4 és 7 között van, a Natamycin nagyon sokoldalú élelmiszer-tartósítószer. Annak érdekében, hogy megakadályozzák az élelmiszer-alkalmazások romlását, az alacsony dózisokban 3-20 ppm között működik. Ez 3 - 20 mg Natamycint tartalmaz 1 kg végtermékben.

4.Nem szín, íz vagy szag eltérés

Ellentétben sok más megőrzési lehetőséggel, a natamicin alkalmazása élelmiszerekben nem okoz íz-, szín- vagy szagváltozást. Ez teszi lehetővé, hogy élelmiszer-tartósítószerként alkalmazzon széles termékválasztékban.

5.Orvosi felhasználások

A natamicint ritka esetekben helyi kezelésként alkalmazzák olyan alkalmazásokban, mint a szemcseppek. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint azonban a „natamicin tartalmú gyógyszerek a szokásos gombás fertőzésekhez szinte elavultak”.

A Natamycin por előnyei

1.A hagyományos kémiai tartósítószerek alternatívája, amely kielégíti a természetes termékek iránti keresletet

2. Nem változtatja meg az élelmiszer ízét

3.Az alacsony dózisoknál hatékony

4. A hatékonyság érdekében nem függ a pH-szinttől

5. A gombák ellen hatékony, szemben a szorbátokkal, amelyek csak lassítják a növekedést

6.Ez nem befolyásolja az élelmiszer természetes érlelési folyamatát, mivel nincs bakteriális hatása

Hol lehet megvásárolni a Natamycint?

Lehet, hogy mélyen megérti a Natamycint. Xi'an Fengzu Biológiai Technológia Co., Ltd., mint egy kínai professzionális szállító a Natamycin, már szentelt, hogy a különböző Natamycin kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre. Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back