Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Antioxidáns termék-karotin

Feb 20, 2016

A béta-karotin neve a görög béta és latin carota (sárgarépa) származik. A sárga / narancssárga pigment a zöldségeket és gyümölcsöket gazdag színben adja. H. Wachenroder 1831-ben a sárgarépa gyökéréből kristályosította a béta-karotint , és a " karotin " nevet kapta.

Az emberi test átalakítja a béta-karotint A - vitaminká (retinol) - a béta-karotin az A-vitamin prekurzora. Az egészséges bőrre és nyálkahártyákra, immunrendszerünkre, valamint jó szemegészségre és látásra van szükségünk. Az A-vitamin a táplálékból származik, például béta-karotinon keresztül, vagy kiegészítő formában. Az étrend- béta-karotin előnye, hogy a szervezet csak annyit alakít át, amennyire szüksége van. A felesleges A-vitamin mérgező. A toxikus A-vitamin szintek akkor fordulhatnak elő, ha túl sok táplálékot fogyaszt.

A béta-karotin , mint minden karotinoid, antioxidáns. Az antioxidáns olyan anyag, amely gátolja más molekulák oxidációját; védi a testet a szabad gyököktől. A szabad gyökök oxidációval károsítják a sejteket. Végül a szabad gyökök által okozott kár több krónikus betegséget is okozhat. Számos tanulmány kimutatta, hogy az antioxidánsok az étrenden keresztül segítik az emberek immunrendszerét, védik a szabad gyököket, és csökkentik a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Néhány tanulmány azt sugallta, hogy azok, akik legalább négy napi adag béta-karotinban gazdag gyümölcsöt és / vagy zöldséget fogyasztanak, alacsonyabb kockázatot jelentenek a rák vagy a szívbetegségek kialakulására.

Azok a férfiak, akik 15 vagy több éven át béta-karotin- kiegészítőket szedtek, sokkal kevésbé valószínű, hogy kognitív hanyatlást tapasztalnak, mint a többi férfi, a Harvard Medical School kutatói, akiket a Belső Orvostudományi Levéltárban jelentettek. Az oxidatív stressz a kognitív hanyatlás kulcsfontosságú tényezője, a kutatók kifejtették. Tanulmányok kimutatták, hogy az antioxidáns kiegészítők segíthetnek megakadályozni a kogníció romlását.

Hol vásárolhat karotint ?
Lehet, hogy mélyen megérti a karotint . Xi'an Fengzu Biológiai Technology Co., Ltd., mint a növényi kivonat és monomer professzionális szállítója, különféle tiszta növényi kivonatokat és monomert ajánlott kedvező áron. A versenyképes árért és szakmai ismeretekért közvetlenül küldhet e-mailt a sales@fengzusw.com címre . Hosszú ideig az együttműködés ingyenes minták állnak rendelkezésre. Várjuk a kérdésedet.


Back