Banner
Haza > Tudás > Tartalom

Adenozin-trifoszfát - javítási sejtek

Jan 17, 2016

Adenozin-trifoszfát(ATP) egy nukleozid trifoszfát használt sejteket, mint a koenzim, gyakran nevezik a "molekuláris valuta egysége" intracelluláris energia átadás.

Adenozin-trifoszfát sejtek funkcióit:

Anyagcsere és a szintézis aktív közlekedési
ATP (Endergonikus) folyamatok igénylő fogyasztják a cellában, és tud létrehoz energia-felszabadító (Exergonikus reakció) folyamatok. Ily módon ATP között területileg különálló metabolikus reakció átutalást az energia. ATP a fő energiaforrás a legtöbb sejtfunkciók. Ez magában foglalja a makromolekulák, beleértve a DNS és RNS (lásd alább), és a fehérjék szintézisét. ATP is kritikus szerepet játszik a makromolekulák szállításában sejtmembránon keresztül, pl. a endocitózis és exocitózis.

Sejtstruktúrájú és mozgásszervi szerepek:
ATPis kritikusan részt sejt szerkezete fenntartása azáltal, hogy megkönnyíti az össze- és szétszerelés a citoszkeleton elemeit. A kapcsolódó folyamatokat ATP szükség az izom összehúzódás szükséges aktin és a miozin izzólámpa crossbridges rövidítése. Ez utóbbi folyamat az egyik a fő energetikai követelmények az állatok, és elengedhetetlen a mozgásszervi és a légzés.


Back